Kalle med klänning

kalle.jpgFör bara någon månad sedan så kom Sagolikt bokförlag ut med sin andra bok. Den heter Kalle med klänning och handlar förstås om Kalle. Han firar sommarlov med sna kusiner och då får han låna en av deras urvuxna klänningar. Sommaren är en av de varmaste på länge och Kalle märker genast hur skönt det är med en sval klänning jämfört med skjortan och shortsen han hade tidigare. Han vägrar ta av sig sitt nya favoritplagg. Den rosa klänningen med silverprickarna följer med tillbaka till stan och Kalle har den på sig i skolan. De andra barnen retar honom förstås. Men snart ser de att Kalle är nästintill världsstjärna i fotboll, och efter att Kalle har berättat att det är tack vare klänningen som han blivit så duktig så vill alla de andra pojkarna i skolan också har klänning. En målgörarklänning, precis som Kalle. Men föräldrarna till de andra pojkarna blir förstås inte så glada.

Det här är en välskriven bok med ett jätteroligt tema. Berättelsen är rolig och finurlig, samtidigt som den bryter mot normerna och visar barn att man kan göra som man vill och att det är okej att ha på sig precis vad man vill. Teckningarna är också humoristiska och kompletterar texten på ett bra sätt.

Samtidigt som boken släpptes så släpptes även en ljudbok där författaren Anette Skåhlberg läser upp Kalle med klänning.

Bokinformation:
Titel: Kalle med klänning
Författare: Anette Skåhlberg
Illustratör: Katarina Dahlquist
Förlag: Sagolikt bokförlag
Övrig info: Bilderbok för både tjejer och killar mellan 4 – 8 år. Finns även som ljudbok.

2 thoughts on “Kalle med klänning

  1. Hej! Jag har precis hittat till din blogg och har en fundering. Du kanske har bloggat om det förut, i så fall vore det kul att få länken till det inlägget. Jag är gravid, och jag är boktokig och med denna kombination undrar jag: när börjar man läsa för sitt barn? Och vilka böcker börjar man då med?

    Vore jätteglad för svar!

Comments are closed.