Kjelle

    

Kjelle är en liten hund som det finns tre böcker om än så länge. Jag har läst Kjelle börjar på hunddagis och Kjelle är kattvakt.  Både böckerna är skrivna av Kajsa Gordan, illustrerade av Mia Maria Güettler och utgivna av Berghs förlag. Böckerna är spännande och roliga och jag gillar framförallt de härliga illustrationerna som är lite retroinspirerade.

Kjelle börjar på hunddagis

Kjelle älskar att vara hemma hos sin Bettan och mysa och ta det lugnt. Men en dag får hon ett nytt jobb och Kjelle måste börja på hunddagis. Han blir orolig, tänk om de andra hundarna är dumma mot honom. Tänk om han inte får några kompisar. Han kan knappt sova natten innan han ska börja på dagiset. Men det visar sig gå bättre än han kunnat föreställa sig. Och sedan kan han bara inte vänta tills han får gå på dagiset igen och träffa sina nya vänner!

Kjelle är kattvakt

Nu ska Bettan resa bort och Kjelle ska bo hos Morfar så länge. Hos morfar finns också en katt, Sessan. När Morfar ska dela ut post så får Kjelle passa Sessan, men hon är busig och rymmer iväg. Kjelle får leta efter henne över hela stan. Vart är hon? Kommer han någonsin att hitta Sessan igen? Medan Kjelle letar efter Sessan så kan även barnet som man läser berättelsen för leta efter henne, för på varje bild finns en liten skymt av henne, det interaktiva letandet ger en extra dimension till läsningen.