Klaras första maskerad

Klaras första maskeradKlaras första maskerad är en bok för förskolebarn och författaren Marianne Wannebys ambition är att boken ska göra barnen nyfikna på bokstäver. Boken handlar om när Klara och de andra barnen på förskolan ska ha maskerad. Alla barnen ska klä ut sig till något som börjar på bokstaven R. Klara vill vara riddare, men hennes pappa tycker att det blir för dyrt. Istället kommer han på något annat klurigt. Extra spännande blir det sedan att se vad de andra barnen på förskolan har hittat på.

Klaras första maskerad visar att man kommer långt med fantasi och finurlighet. Med små medel kan man åstadkomma mycket. Man behöver inte alltid köpa saker. Ibland blir det till och med roligare om man kan tillverka saker själv.

Bokens sensmoral är tydlig. Men boken är också underhållande och rolig. Maskeradtemat är förstås spännande att läsa om. Klara är en sympatisk och charmig karaktär som man gärna vill lära känna mer i kommande böcker. Boken har mycket text så den passar bäst för de äldre barnen i förskoleåldern. Varje uppslag har färgglada, detaljrika illustrationer som speglar vad texten handlar om. Illustrationerna är skapade av Miranda Karlström.

Klaras första maskerad är utgiven av Bokförlaget K & R. Den finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris eller på Bokus.