Kom då, Harry

Ella och Alex 2 - Kom då HarryFörra året kom kapitelboken Tänderna sitter fast, som är den första delen i den nya serien om Ella och Alex, två charmiga sexåringar. Nu är bok nummer två om Ella och Alex här. Den heter Kom då, Harry.

Ella har länge längtat efter att få en hund, men pappa säger att det inte går. Vilken tur att Alex känner en tant som har en hund som de kan få låna. Barnen går på en mysig hundpromenad med taxen Harry, men det går inte riktigt som de tänkt sig. När de ska gå hem är hunden Harry plötsligt så trött och inte alls som han brukar vara. Vad har hänt? Han är som en helt annan hund! Det är väl Harry de har tagit med sig hem igen?

Ja, det visar sig att hundpromenaden slutar på ett helt annat sätt än barnen kunde tro. Kom då, Harry är en mysig, charmig, lättläst berättelse om vänskap och hundar för nybörjarläsaren. Vardagsdramatik med hög igenkänningsfaktor för lågstadiebarnen. Att läsa själv eller tillsammans. Boken har kort, enkel, stor text med mycket luft kring, vilket gör det enkelt att läsa själv för den som precis knäckt läskoden. Varje uppslag har stora, färgglada illustrationer där texten är insprängd, vilket gör det än mer lockande att läsa vidare. Illustrationerna är levande, sprudlande, fyllda med humor och detaljer att titta på. Jag ser fram emot fler böcker i denna serie.

Kom då. Harry är både skriven och illustrerad av Stina Jonsson. Den är utgiven av Hegas förlag och finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris eller på Bokus.