Lilla sångboken

Lilla sångboken: Om kråkan, snigeln ekorren och alla de andraLilla sångboken är en samling med några av våra mest kända barnsånger tillsammans med bilder av Emma Virke. Samlingen innehåller exempelvis Imse vimse spindel, Lilla snigel, Ekorrn satt i granen, En kulen natt, Tingelingelinge, tåget går och Bä bä vita lamm. Varje sång presenteras på ett uppslag tillsammans med nyskapande, charmiga illustrationer i collageteknik. Kul grepp att förena de klassiska, traditionella sångerna med dessa moderna, nyskapande illustrationer.

Emma Virke är en av Sveriges mest kända och hyllade bilderbokskonstnärer. De senaste åren har hon erhållit flera priser. Till exempel tilldelades hon 2017 den prestigefyllda Elsa Beskow-plaketten för sin bilderbok Klä på Herr H. Till denna bok har Annika Lundeberg valt ut sångerna och Emma Virke står för illustrationerna. I dem finns mycket att se och upptäcka. Massor av detaljer. Det här är en jättefin sångsamling som passar i alla barnfamiljers hem, likväl som på förskolor. En perfekt present till dop och födelsedagar!

Lilla sångboken är utgiven av Berghs förlag. Den finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris eller på Bokus.