Löften, kyssar och varm choklad

Den senaste tiden har jag lyssnat på Löften, kyssar och varm choklad som ljudbok under min pendling till och från jobbet. Det är en fristående uppföljare till Två hjärtans karameller och båda är skrivna av Sofia Fritzson. I förra boken mötte vi Ellinor som efter många om och men fann den stora kärleken i Micke som driver ett litet karamellföretag. Nu är det dags för storasyster Hillevi att sätta sitt hjärta i brand. Hillevi är den typiska storasystern som alltid ställer upp. Till och med när expojkvännen Tim bjuder henne till en inflyttningsfest tackar hon ja, fast besluten om att aldrig låta honom få veta hur han krossade hennes hjärta en gång i tiden. Hon bokar en veckas semester i fjällen där festen ska äga rum, alldeles innan jul.

I fjällbyn finns också Simon. Han har återvänt hem för att fira jul och hjälpa till med familjeföretaget Fröjdåsens stugby. Han var barndomsvän med Tim, men efter ett stort svek bröt han med Tim och sedan dess har de inte träffat varandra. Nu slumpar det sig så att Hillevi bor i en av stugorna i stugbyn, och hon behöver en dejt till en fest. Simon ställer upp, men det som från början bara var en enkel affärsmässig överenskommelse övergår snart till pirriga känslor och het attraktion.

Det här är en klassisk feelgood/romance/julroman. Det handlar om svek, livspussel, relationer, livets tvära kast och oväntad attraktion. Det är sockersött, lite väl sockersött för min smak, jag hade önskat mer svärta i boken för att uppskatta den ordentligt. Dessutom är den väldigt förutsägbar och händelserna ter sig lite väl osannolika emellanåt. Men den är lättläst/lättlyssnad, underhållande, mysig och kryddad med härligt vintriga fjällmiljöer. Och ibland kan det vara precis en sådan bok man behöver. Kul också att åter få höra om några av karaktärerna från Två hjärtans karameller, trots att denna bok handlar om en annan huvudperson än förra boken. Jag hoppas det kommer en tredje bok om den tredje systern i familjen Ljung också.