Än klämtar klockan

Än klämtar klockanTredje boken i Susanne Fellbrinks Sundsvallsdeckarserie heter Än klämtar klockan. Den tar vid ett tag efter att den förra boken slutade. Showartisten Cilla har en jobbig höst bakom sig. Inte nog med det som hänt i tidigare böcker, hon har också gått igenom ett jobbigt missfall. Dessutom lyckades en omtalad skivbolagsdirektör få med henne i en av landets största dokusåpor, Stjärnfabriken, där talangfulla människor slåss om en musikkarriär inför miljonpublik. Bruno Willén lovade henne att hon hade en garanterad plats i programmet, men TV-inspelningen blev inte alls vad Cilla hade tänkt sig och hon åkte ut på ett mycket förnedrande sätt.

Nu är det dock nyårsafton och Cilla har försökt lägga allt detta bakom sig. Snart ska klockorna ringa in det nya året. På Hotell Södra Berget i Sundsvall förbereder sig Cilla och hennes showgrupp inför kvällens nyårsshow. På hotellet finns också produktionsgänget från Stjärnfabriken samt de tio utvalda deltagarna för en kickoff innan tv-serien börjar på allvar. Men samtdiigt som en snöstorm drar in över staden och gör hotellet avskuret från omvärlden försvinner gäster på det stora hotellet, en efter en. Går det en mördare lös mitt i nyårsfirandet?

Det här är en deckare vars handling påminner om en modern Agatha Christie. Men det är fart och fläkt, så som det brukar vara kring Cilla. Som vanligt får vi också inblick i underhållningsbranschen. Denna gång handlar det mycket om dokusåpor och de framställs inte i särskilt god dager. Jag har läst de två tidigare böckerna om Cilla Fallander och jag gillar dem, även om Cilla är väldigt olik mig. Jag gillar ju verkligen miljöskildringarna också eftersom jag bor bara tio mil från Sundsvall och har varit där många gånger.

Än klämtar klockan och de andra böckerna i denna deckarserie passar de som gillar att läsa svenska deckare och vill ha en spännande bok där det inte dryper av blodiga detaljer och polisarbete, utan det snarare är ett klurigt mysterium, relationer och underhållning som står i centrum.