Lycka till! Om balans i livet och andra floskler

Jennie Sjögren och Tinni Ernsjöö Rappe kom för några år sedan ut med succéboken Diagnos Duktig, vilket kan beskrivas som en bok om överambitiösa tjejer. Nu har de släppt en ny bok, Lycka till! Om balans i livet och andra floskler (Pocketförlaget). Boken handlar om kvinnor som lyckats skapa ett liv som de är nöjda med. Vad är deras recept? Författarna ger konkreta råd och tips, varvat med inspiration. Boken handlar om karriärkartor och vardagsbekymmer, men också om framgångsmyter och längtan efter något annat. Karriär eller familj – behöver det ena utesluta det andra? Är starta eget-vågen bland kvinnor i själva verket en lömsk kvinnofälla?

Då jag är småbarnsmamma, egenföretagare och samtidigt kämpar för att ta mitt andra examina på universitetet så tillhör jag verkligen bokens målgrupp. Det fanns många intressanta saker att ta till sig och intressanta människor att läsa om och inspireras av. Men det fanns också många texter som uppmanade till reflektion och checklistor med frågor att besvara. Detta gav mig mervärde, aha-upplevelser och en hel del insikter. Lycka till! Om balans i livet och andra floskler är en högaktuell och brännande bok som jag varmt rekommenderar.

Jag har tyvärr inte läst Diagnos Duktig och den verkar inte finnas på Adlibris, men jag ska göra mitt bästa för att hitta den, då jag tror att jag skulle uppskatta även den boken.