Listan

När jag var yngre älskade jag listor av alla de slag. Jag tyckte att det var jättekul att fylla i ”mina vänner-böcker” men jag skrev också egna listor, typ bästa böckerna, bästa författarna, favoritmat, finaste hundraserna och så vidare. Nu såg jag att Nicotext har kommit ut med en bok som heter just Listan. Utformningen av boken ser ut som ett shoppingblock. På baksidan står det:

”Alla människor borde ha en självbiografi och den enklaste formen av självbiografi är att skriva ned saker på listor. Listan är en bok där du listar de tuffaste utmaningarna du klarat av, de mest minnesvärda konserter du varit på, dina bästa ursäkter, dina bästa köp, saker i ditt hem du skäms för m.m. När du är färdig har du listat 1000 personliga fakta och har vips din alldeles egen självbiografi! Du kan visa den för dina vänner eller titta i den när du behöver påminna dig själv om vem du verkligen är.”

På varje uppslag är det en ny lista att fylla i. På vänstra sidan finns exempel på hur man kan skriva och på höger sida är det plats att själv fylla i listan. Man skriver alltså direkt i boken. Jag tycker att det är en rolig idé och dessutom kan det behövas stunder i dagens stressiga samhälle då man går in i sig själv och funderar på vem man egentligen är och vad man tycker och tänker.