Lyckliga gatan

lyckliga-gatanÄntligen har Liza Marklund kommit med en ny bok i serien om Annika Bengtzon. Jag vet att hennes böcker ibland blir kritiserade, men jag tillhör de som verkligen gillar dem och det verkar det också finnas många andra som gör, världen över, med tanke på hur prisad hon blivit för böckerna. Lyckliga gatan är den tionde och näst sista romanen i serien om journalisten Annika Bengtzon.

I denna bok är Annika tillbaka och arbetar som nyhetsreporter på Kvällspressen. När den före detta riksdagsmannen Ingemar Lerberg hittas medvetslös i sitt hus och det visar sig att han blivit torterad så får hon i uppdrag att skriva om detta. Samtidigt så visar det sig att tidningens chefredaktör Anders Schyman blir utsatt för näthat och Annika dras in även i denna historia.

Det jag gillar med böckerna är kanske framförallt att det just är en journalist som står i huvudrollen. Kanske inte så konstigt med tanke på att jag själv är frilansjournalist. Men det är ett spännande yrke och när man får följa en kriminalreporter så blir det ett annat angreppssätt på händelserna än om man får följa polisens arbete, och det är förstås lite udda jämfört med de flesta andra deckare som utges. Böckerna är också underhållande och spännande. Dessutom tycker jag om att både Annika och omvärlden har utvecklats genom böckerna, vilket skapar en realistisk och personlig känsla. Bilden av journalistens vardag är ju totalt annorlunda bara i denna bok jämfört med i första böckerna om Annika Bengtzon och jag tycker att det är roligt att Liza Marklund har tänkt på detta. Annika har också utvecklats som person genom åren som gått och jag gillar att man också får följa hennes privatliv och familjeliv. Så om du söker efter en bra deckare att läsa i jul så rekommenderar jag varmt Lyckliga gatan och de övriga böckerna om Annika Bengtzon.

One thought on “Lyckliga gatan

Comments are closed.