Måndag-torsdag – riktig mat för familjen

Markus Aujalay är en av Sveriges mest kända och folkkära kockar. Han syns ofta i media i olika sammanhang och han driver också Winterviken i Stockholm liksom Fjällpuben i Åre. Han har också utgivit några receptböcker. Hans nyaste kokbok heter MÅNDAG-TORSDAG – riktig mat för familjen (Natur & Kultur). I denna bok delar han med sig av ett sextiotal av sina egna favoritrecept. Det finns såväl gamla klassiker, som nya maträtter. Gemensamt för maträtterna i boken är att de är nyttiga och goda, innehåller mycket grönsaker, är snabblagade samt passar för hela familjen. Exempelvis hittar man recept på plättar med lime och socker, revbensspjäll med soja, honung och cous cous, fiskgratäng med dragon, curry och tomat, viltskav med messmör och kantareller, rostad kyckling med citron och många fler rätter. I boken finns också förslag på vilka matvaror man ständigt bör ha hemma liksom hur man använder rester från gårdagen för att skapa en ny måltid. En innehållsrik och inspirerande kokbok som rekommenderas till alla som vill förnya sin vardagsmat.

One thought on “Måndag-torsdag – riktig mat för familjen

  1. Jag tycker väldigt mycket om den boken. Jag köpte den för några månader sedan och jag har provat flertalet recept. Goda allihop!

    Jag tycker det är bra med en kokbok med fokus på vardagsmaten eftersom jag tycker att den är svårat att variera. Det är faktiskt än av de bättre kokböcker jag köpt på länge (och jag köper ganska många kokböcker :-)).

Comments are closed.