Matlust för barn 0-6 år

Matlust : för barn 0-6 år (inbunden)Matlust för barn 0-6 år är skriven av Mia Coull i samarbete med barndietisk Sara Ask (Prisma förlag) och det är den mest kompletta bok om mat för barn som jag har sett. Här kan du som förälder lära dig allt om mat och näring för barn mellan nyfödd och skolålder.

Bebisens första år har ett stort avsnitt. Där kan du läsa om amning, flaskmatning, skrik och magknip, smakportioner, att laga egen barnmat, överkänslighet och allergi samt om bebisar som kräks mycket. Nästa avsnitt är 1-6 år och där kan du läsa om allt från hur man hjälper en matvägrare till förskolekokerskans bästa knep. Du kan också läsa om runda barn, små vegetarianer, gottegrisar och om konsten att fostra en allätare. En betydande del av boken utgörs av barnvänliga recept. Boken avslutas med ett faktaavsnitt om näringslära, näringslexikon, matmyter samt frågor och svar om barns mat.

Jag gillar verkligen den här boken. Det är en fullspäckad faktabok där man kan läsa ett avsnitt i taget och man kan också använda den som uppslagsbok när man har något man funderar över. Dessutom finns det gott om konkreta tips och råd att återkomma till under barnets första sex år. Recepten är goda, enkla att tillaga och även allergianpassade. Själv lagade jag linsgryta häromdagen och den uppskattades av alla i familjen. Det här är en bok jag rekommenderar för alla barnfamiljer.