Den mörka ängeln

Efter att ha läst En shopaholics bekännelser kände jag att jag ville läsa något annat innan jag började med nästa del i serien. Därför har jag nu läst Den mörka ängeln, en kriminalroman av Mari Jungstedt. Jag började läsa den i måndags på akuten och i natt sträckläste jag ut den.

Precis som övriga böcker av Jungstedt så utspelar sig boken på Gotland. I den här boken sker ett mord på en känd festfixare, mitt under invigningen av Visbys nya kongresshall. Anders Knutas, kriminalkommissarie, får inte bara vara ansvarig för en svår mordutredning. Hans eget föräldraskap ifrågasätts också. Jag gillar Jungstedts böcker just för att de också fokuserar på utredarnas privatliv. Det är inte bara polisarbete som skildras. Poliserna är heller inte några enstöringar utan vidare socialt liv utan de är riktiga människor med familjer, relationer, fel och brister. Den mörka ängeln är inget undantag. Det är inte bara personskildringarna som är bra, miljöskildringarna är också enastående.

Jungstedt är skicklig på att skriva, det blir inga dussindeckare som man glömmer lika fort man läst ut dem, utan hennes böcker finns faktiskt kvar i minnet. Jag har hennes nästa bok hemma i bokhyllan också, Den dubbla tystnaden, och ser fram emot att läsa den, men först En shopaholic i New York.

One thought on “Den mörka ängeln

Comments are closed.