Miljövänliga dricksflaskor

Såhär i sommartider behöver både barn och vuxna ha vattenflaskor nära till hands. Jag har som många andra föräldrar följt debatten om plastflaskor som innehåller Bisfenol A och som därför inte anses vara lämpliga att dricka ur. Det finns en rad alternativ till dessa flaskor, som plastflaskor utan Bisfenol A och glasflaskor. Nyligen stötte jag på ett annat alternativ, rostfria flaskor. Jag har testat några flaskor från Klean Kanteen som säljer miljövänliga, återanvändbara, rostfria dricksflaskor i olika storlekar och färger. Det rostfria stålet är av livsmedelkvalitet och det har genomgått en elektropoleringsprocess för att ge en slät, hygienisk insida. I övrigt krävs inga behandlingar för att få flaskan drickssäker. Korkarna är tillverkade av icke-utsöndrande polypropen.

Flaskorna finns än så länge i fyra storlekar (355 ml, 500 ml, 800 ml och 1,2 liter). De har en vid öppning så man lätt kan diska ur flaskan, eller stoppa in isbitar. De finns med sportkork, skruvkork eller drickpip och det finns även tillbehör som dinapp, greppvänligt silikonskydd, isolerande fodral för att hålla drycken vid önskad temperatur, cykelhållare med mera.
Flaskorna känns gedigna och hållbara. De kan användas för hela familjen och passar perfekt på utflykter, man behöver inte vara rädda för att de ska gå sönder eller läcka. Flaskorna kan växa med barnen i och med att man kan byta korkar och så småningom gå upp en storlek. För miljön är det bra med lång hållbarhet och dessutom är de till 100 procent återvinningsbara den dag de gjort sitt. Flaskorna funkar lika bra med varma som kalla drycker och flaskorna tar heller inte smak av något som hälls i, något som annars kan vara ett problem. Nackdelen med flaskorna är att de förstås är dyrare än vanliga plastflaskor, men räknar man i förhållande till livslängd är det nog inte så höga kostnader.

One thought on “Miljövänliga dricksflaskor

Comments are closed.