Mindfulness för föräldrar

Mindfulness handlar om att leva här och nu. Det är användbart i många sammanhang, men inte minst i föräldraskapet. Idag är våra liv så stressade att man som förälder ofta känner att man inte räcker till, att man inte hinner vara den förälder man skulle vilja vara. Hur ofta har man inte sagt ”barnen växer så fort, jag hinner inte med”. Man kan faktiskt göra något åt detta. Inte att barnen växer för fort, men man kan lära sig leva i nuet, lära sig se ljuspunkterna i vardagen och lära sig att stanna upp och hinna leva mitt ibland vardagens alla måsten och stress.

Mindfulness för föräldrar ger alla de verktyg som krävs för att vara i nuet och inte befinna sig någon annanstans i tankarna. Det är en lättläst och konkret bok som ger många tips och råd. Första delen av boken handlar om många svåra situationer som man kan hamna i som förälder och hur mindfulness kan hjälpa. Den delen av boken känns onödigt lång, jag sitter bara och väntar på svar på hur jag kan lära mig knepen. I andra delen av boken kommer verktygslådan och alla knep. Den delen av boken är värd att vänta på.

Mindfulness för föräldrar är skriven av Anna-Maria Stawreberg och Heidi Andersen och utges av Bokförlaget Bonnier Existens.