Finns inte på kartan

Finns inte på kartan handlar om Frida, journaliststuderande från Göteborg. Det är dags att gå ut på en praktiktermin. Hon väntar spänt på beskedet om vart hon ska få åka på praktik – en bra praktikplats kan öppna dörrarna till de åtråvärda jobben i medievärlden. Hennes charmige, begåvade pojkvän hamnar förstås på Aftonbladet. Och Frida… hon hamnar på Smålandsbladets lokalredaktion i Bruseryd, ett samhälle som knappt finns på kartan.

Frida åker till Bruseryd deppig och full av fördomar. Pojkvännen gjorde förstås slut innan praktiken – för att de inte skulle begränsa sina möjligheter. Hon tror att hon är på väg till världens ände. Efter ett enda reportage på sin praktikplats lyckas hon vända hela bygden emot sig. Hon tvivlar på sig själv och sina val i livet. Men mot sin vilja blir hon indragen i sina medarbetare och bybornas personliga öden. Kanske var Bruseryd rätt plats för henne trots allt.

En varm och mysig bok om att leva i ett litet samhälle och om att finna sig själv och sin plats i tillvaron. Finns inte på kartan var förvisso enkel, lättläst och förutsägbar. Men inte på ett negativt sätt, det är skönt med sådana böcker också. Den gav en bra feelgoodkänsla och jag rekommenderar den varmt!

Finns inte på kartan är skriven av Carin Hjulström och utges av Forum bokförlag.