Mitt 2015

Jag har sett den här listan cirkulera runt bland flera bloggar och nu är det min tur att fylla i den:

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? 

Jag gifte mig med min älskade man. Jag började studera till bibliotekarie. Jag började jobba på bibliotek. Jag sov i ett spökhus!

Genomdrev du någon stor förändring?

Ja, flera stycken faktiskt. Jag gick från sjukskriven till att börja jobba och studera. Jag gick från förlovad till gift. Och jag bytte efternamn!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Ja, min barndomskompis Linda.

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas? 

Den 6 juli då vi gifte oss och den 28 december av en privat anledning.

Dog någon som stod dig nära? 

Ja, min farmors syster som var en viktig person för min under min barndom och uppväxt. Min närmsta väns mamma dog också och även om inte hon stod mig nära så berördes jag mycket av det.

Vilka länder besökte du? 

Jag har bara varit i Sverige i år. Däremot har jag rest rätt mycket mellan Umeå-Hälsingland och mellan Hälsingland-Borås.

Bästa köpet? 

Har inte gjort några jättestora investeringar i år. Ny dator och ny mobiltelefon har det blivit. En hundvalp, katt och två kaniner har vi också utökat familjen med. Vigselringarna kanske man kan säga är det bästa köpet, i alla fall det allra mest symboliska.

Gjorde någonting dig riktigt glad? 

När jag och min man sa ja till varandra. Vår semester tillsammans, den enda tid vi haft på tu man hand på länge. Att jag kände att jag hittat rätt när jag började plugga till bibliotekarie och började jobba på bibliotek. All tid tillsammans med mina barn.

Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016? 

Tid för mig själv och mer balans i mitt liv. Mer lästid! Bättre ekonomi. Mer träning. Ta hand om mig själv mer överhuvudtaget. Mer vila och mer sömn.

Vad önskar du att du gjort mer? 

Läst.

Vad önskar du att du gjort mindre? 

Stressat.

Favoritprogram på TV? 

Bron!

Bästa boken du läste i år? 

När hundarna kommer, Tusen bitar saknas och Att föda ett barn.

Största musikaliska upptäckten? 

Jag har mest lyssnat på ljudböcker och podcasts. Det är ingen musikalisk upptäckt, men det är det första året som jag har lyssnat på det, både i bilen och när jag har varit ute och promenerad, och jag har uppskattat mycket att kunna ägna den tiden åt dessa lyssnarupplevelser.

Vad var din största framgång på jobbet 2015? 

Att jag skolat in mig som bibliotekarie och bara strax efter fick ansvara helt för ett filial- och skolbibliotek i en vecka pga sjukdom och semester. Det kändes bra att klara det, till och med långt innan jag är klar med min utbildning. Jag har också fått några nya uppdragsgivare i mitt jobb som frilansjournalist. Dessutom är jag på gång med nya rutiner och ett nytt tänk kring prioritering och effektivitet som kommer att vara till stor nytta i mitt företag.

Största framgång på det privata planet? 

Ett år där jag tillbringat mycket tid med barnen. Minsta dottern som föddes livlös pga syrebrist inne i magen har äntligen börjat prata, vilket är jätteroligt. Jag har läst mycket och upplevt mycket.

Största misstaget? 

För mycket stress och jag har tagit hand om mig själv för dåligt.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 

Både och. Det har varit ett intensivt och tungt år, men samtidigt är det många bra saker som hänt och många saker som har gett mig energi. Förra året var ännu tyngre, då jag och barnen tvingades fly från Umeå pga hoten från mitt ex och vi bodde på skyddat boende i 2½ månad innan socialtjänsten och polisen bestämde sig för att vi inte kunde återvända hem. Efter det kom vi hit till Hälsingland, fick skyddad identitet och det var flera polisutredningar och rättegångar att genomgå. Det året var jag också ordentligt utbränd efter allt som hänt. I år har jag haft mer energi, även om jag hade behövt ännu mer. Jag vill så mycket, men orkar inte och har inte tillräckligt med tid, och det gör mig frustrerad och ledsen.

Vad spenderade du mest pengar på? 

Bensin tror jag. Umgängesresor upp till Umeå i början av året för att barnen skulle träffa sin pappa, och sedan resorna ner till skolan i Borås. Dessutom bor vi 5,5 mil från närmaste stad, så det blir mycket bilkörning…

Något du önskade dig och fick? 

Att få gifta mig med mannen i mitt liv. Semester på tu man hand.

Något du önskade dig och inte fick? 

Att få åka på Bokmässan och Crimetime Gotland. Mer lästid och mer tid för mig själv.

Vad gjorde du på din födelsedag 2015? 

Det är inte många dagar sedan eftersom jag fyller år den 27 december. Jag och min familj var hemma hos mina föräldrar och min bror kom dit med sin familj. Vi åt goda tårtor som jag hade bakat och bara myste.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 

Om jag hade tagit hand om mig själv bättre så hade jag kanske haft mer energi.

Vad fick dig att må bra? 

Semestern, bröllopet, min man och mina barn, skolan, min läsning, bloggandet.

Vem saknade du? 

Jag saknade min gamla hemstad, och att kunna umgås med min barndomskompis Marie lite mer spontant än nu då vi bor 25 mil från varandra. Jag skulle också vilja ha fler vänner, både IRL och över nätet. Jag blev tyvärr väldigt isolerad under åren med mitt ex och det är ganska svårt att skaffa nya vänner som vuxen, inte minst när man bor mitt ute på landet i Norrland.

De bästa nya människorna du träffade?

De träffade jag i kvinnogruppen, skolan och på jobbet.

Mest stolt över? 

Att jag tog steget att börja studera igen. Att jag har gått igenom allt det jag har varit med om och ändå står på fötter och har mål och planer för framtiden.

Högsta önskan just nu? 

Att nästa år ska bli ett lyckligt och harmoniskt liv. Att alla i familjen ska må bra. Att jag ska få in mer balans i mitt liv.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? 

Försöka stressa mindre, äta bättre, röra på mig mer, vila mer, göra mer saker som gör mig glad och energifylld. Fokusera på de mål och planer jag har för 2016.

2 thoughts on “Mitt 2015

  1. Oj vad mycket du varit med om, men vad härligt att 2015 ändå verkade som ett fint år. Önskar dig ett gott 2016 och tack igen för de roliga bokbytena du ordnade!

  2. Det var mycket du varit med om, men skönt att 2015 verkade vara ett fint år. Stort tack för att du ordnade Bokbytena till julen, var väldigt roligt, önskar dig ett fint 2016!

Comments are closed.