Nyårslöftestaggen

Nyårslöftestaggen har cirkulerat på flera bloggar nu och jag vet faktiskt inte vem som har skapat den från början. Men här kommer i alla fall mina svar:

En klassiker jag lovar att läsa.
Unga kvinnor
och Skattkammarön läser jag just nu till en hemtenta i skolan, så de kan jag ju lova att jag kommer att läsa i alla fall. Annars har jag inte planerat att läsa några klassiker, utan 2016 vill jag fokusera på mina olästa böcker här hemma i bokhyllan.

En påbörjad bokserie jag lovar att avsluta.
Järnblod, som är den elfte och sista boken om Annika Bengtzon av Liza Marklund ska jag läsa. Salla Simukkas triologi har jag också tänkt ta itu med och slutföra. Kristina Sandbergs triologi om Maj ser jag fram emot att läsa/lyssna på och avsluta under året också.

En bokserie jag lovar att påbörja.
Jag ser bland annat fram emot att börja läsa Kristina Ohlssons serie som inleds med Lotus Blues och Mios Blues, Emelie Schepps deckarserie och Sara Lövestams serie om Kouplan.

En författare (som jag aldrig läst tidigare) jag lovar att läsa något av.
Martin Melin, Moa Herngren, John Green, Sarah Dessen.

En bok jag lovar att läsa om.
Tveksamt om jag kommer att läsa om så många böcker. Det ska vara någon av barndomens böcker som nu kommit i nyutgåvor då. Alice i underlandet, Det lilla huset på Prärien och Roald Dahls böcker exempelvis.

En genre jag läst lite/inget av och lovar att utforska.
Fantasy och övernaturligt, som också är ett av temana i min utmaning Temaläsning 2016. Jag har många olästa böcker i den genren.

Ett seriealbum jag lovar att läsa.
Jag läser aldrig serier, men jag lovar att läsa Mulleboken av Lena Furberg (från Min Häst), vilket också kommer att bli en nostalgitripp.

En novell jag lovar att läsa.
Jag läser sällan noveller, men jag blev väldigt sugen på att läsa Par i brott efter att ha läst om den hos Hermia says.

En bok som behandlar ett tufft men viktigt ämne jag lovar att läsa.
Januari månads tema i min utmaning Temaläsning 2016 är Sanna berättelser och biografier, och där har jag en hel del olästa böcker, bland annat Det är bara lite cancer, Du och jag Alfred, I kroppen min och Vi var alltid beredda. Böcker som handlar om att drabbas av cancer eller få ett sjukt barn.

En länge ägd oläst bok jag lovar att läsa.
Alldeles för många…

En debut jag lovar att läsa.
Jag tjänar inte – Jenny Åkervall. Märkta för livet – Emelie Schepp.

En bok eller bokserie ( jag tidigare gett upp/dömt ut ) jag lovar att ge en ny chans.
Mons Kallentofts deckarserie om polisen Malin. Jag har Jordstorm här hemma oläst, så den tänker jag läsa. Patricia Cornwell är en författare som jag tidigare läst väldigt mycket av, men slutade läsa för några år sedan. Två olästa böcker har jag av henne. Kanske är det dags att ge henne en ny chans 2016?

One thought on “Nyårslöftestaggen

  1. Så kul att Par i brott lockar dig! Den kändes lite som en roman i novellform, perfekt om man (som jag) är lite ängslig för noveller 🙂

Comments are closed.