Mitt liv med Asperger

Mitt liv med AspergerJag heter Jerker

och jag har Aspergers syndrom.

Det gör att jag tycker att det är jobbigt

att till exempel umgås med andra,

betala räkningar i tid, sitta i möten

och förstå osynliga regler.

Jag har alltid haft lättare

att förstå fiskarna i mitt akvarium

än människorna runt omkring mig.

Mitt liv med Asperger är skriven av Jerker Jansson. Det är en lättläst bok, utgiven av LL-förlaget. Boken är personligt skriven och handlar om Jerker, hans diagnos och hur han upplever världen. Tanken med boken är dels att ge en förståelse för vad Aspergers kan vara och dels att läsare ska kunna känna igen sig i boken. Men Jerker är noga att berätta att alla som har Asperger är olika och att det inte behöver vara något hinder för att man ska kunna leva ett rikt liv. Jag känner en person med Aspergers syndrom och jag tycker själv att jag har fått ökad förståelse. Men man behöver absolut inte ha den intentionen med att läsa boken, den är underhållande och riktigt bra skriven. Jerker bjuder på sig själv och man blir glad av att läsa boken och få en unik inblick i hand liv.

Boken finns att köpa bland annat på Adlibris och på Bokus.

One thought on “Mitt liv med Asperger

Comments are closed.