Mollan

mollan-och-bullarna    mollan-och-mormor

Mollan och bullarna och Mollan och mormor utgavs för första gången 2002. Nu kommer böckerna som är skrivna och illustrerade av Lena Anderson i nyutgåva.

I Mollan och Mormor får se se att Mollan och Mormor är bästa vänner. De upptäcker världen tillsammans. Ibland får Mollan sova över hos Mormor. De har mycket att göra och hitta på. De äter frukost, pratar, går ut på promenad, myser och läser sagor.

I Mollan och bullarna ska Mollan vara hemma hos Mormor när mamma är borta. Mollan blir ledsen när mamma går, men snart blir hon glad igen. De dansar, läser saga och så bakar de bullar. Mums.

Böckerna om Mollan vänder sig till de yngsta barnen (0-3 år). Det är kort, enkel text och mycket bilder. Illustrationerna är realistiska och detaljrika. Fokus i böckerna ligger på samspelet mellan Mollan och Mormor. Det här är viktiga böcker idag tycker jag. Alla barn idag har inte regelbunden kontakt med sina far- eller morföräldrar eller den äldre generationen överhuvudtaget, inte minst i universitetsstäderna. Böckerna är stillsamma snarare än fartfyllda och vardagsskildringarna innehåller tillräckligt mycket vardagsdramatik för att det ska vara lagom för de minsta barnen. Böckerna utges av Rabén & Sjögren.