Monstersystern

monstersysternNora har en lillasyster som heter Agnes och som är en riktig monsterunge. Hon bråkar, stökar, krånglar och stör. Hon vill alltid vara i Noras rum och leka, inte minst när Noras bästis Ina är på besök. Nora drömmer om att Agnes ska gå vilse i skogen, bli kidnappad, eller vad som helst, bara hon försvinner.

Så kommer Nora och Ina på att de ska leka kurragömma. Och medan Agnes räknar smyger de ut ur lägenheten för att få vara ifred. Men det känns inte så bra som Nora trott. Hon ångrar sig när hon börjar tänka på hur mycket som kan hända med en lillasyster som är ensam hemma i lägenheten. När Nora och Ina kommer tillbaka är Agnes försvunnen!

Monstersystern är en bok med hög igenkänningsfaktor för alla som har syskon, oavsett vilken plats man har i syskonskaran. Boken vänder sig till de som lärt sig läsa, men vill ha en lite mer utmanande bok än de mest lättlästa. Den är rolig och humoristisk, men innehåller också allvar och spänning. En riktigt bra bok! Den är skriven av Ingrid Olsson och med underbara bilder av Johanna Kristiansson. Boken är utgiven av Rabén & Sjögren.