Lilla Lena är polis

lilla-lena-ar-polisLilla Lena är tillbaka igen. I varje bok om Lilla Lena provar hon på ett nytt yrke. Denna gång vill hon prova på att vara polis. Hennes bästa gosekatt är borta och nu måste hon använda alla knep hon kan för att hitta den. Men det visar sig att styrka och listighet inte alltid hjälper när det är tjuvar i farten.

Lilla Lena är polis är den femte boken om Lilla Lena. Tidigare har hon varit sportstjärna, fröken, doktor och frisör. Boken är både skriven och illustrerad av Åsa Karsin och utgiven på Alfabeta bokförlag. Den vänder sig till barn mellan ca 2 och 5 år.

Jag har inte gillat de andra böcker jag läst om Lilla Lena. Den här tyckte jag dock var helt okej. Men jag förstår inte varför författaren envisas med att karaktären ska heta just LILLA Lena. Varför inte bara Lena? Det stör mig och drar tyvärr ner helhetsintrycket.