Mysteriet med den blodröda ponnyn

hastdetektiverna-mysteriet-med-den-blodroda-ponnynMysteriet med den blodröda ponnyn är den första boken i en ny spännande hästbokserie som kallas för Hästdetektiverna. Boken handlar om Noa och Alex som alltid har varit bästa vänner. Hästarna och stallet är deras liv. Det enda som tjejerna älskar lika mycket som hästar är mysterier. När en av stallets ponnyer blir attackerad i hagen får deras deckarhjärnor jobba för högtryck.

Boken passar för barn mellan cirka 8-12 år och man kan säga att den innehåller lika delar hästar och mysterier. Det är högt tempo och mycket spänning, samtidigt som kärleken till hästar och skildringen av vardagslivet i stallet ständigt finns närvarande. Noa och Alex är härliga karaktärer som är lätta att tycka om och som man gärna vill läsa mer om. Jag är säker på att det här kommer att bli en populär hästboksserie och jag ser fram emot fler böcker i serien.

Mysteriet med den blodröda ponnyn har stor text och mycket luft på sidorna, men det är mycket text, så det krävs att man är en relativt van läsare, alternativt att boken läses som högläsningsbok. Boken har också svartvita illustrationer av Lena Furberg, som är välkänd från tidningen Min Häst. Författare är Catharina Hansson och boken är utgiven av bokförlaget Semic. Boken finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.