Nya böcker om Dinosaurie Dino

De två tidigare böckerna i serien Dinosauren Dino har jag recenserat här och här. Nu har de två sista böckerna i serien släppts. Del nummer tre heter Triss och Tess och Dinos kärleksproblem och den sista boken i serien heter Berättelsen om den kloka ugglan Magnus . Serien om Dinosauren Dino och hans vänner handlar om ett gäng olika djur som bor i Skogen. Bland annat hittar man den trevliga dinosauren Dino, den snälla draken Dragan, den fyndiga krokodilen Krocky, den kloka ugglan Magnus och många andra figurer. Vännerna hittar ofta på roliga saker och spännande äventyr som vi kan läsa om i böckerna.

I Triss och Tess och Dinos kärleksproblem har två nya dinosaurer flyttat till skogen, systrarna Triss och Tess. Dino och hans vänner leker kurragömma en dag och då råkar Tess och Dino gömma sig på samma ställe. Det slutar med att de pratade och pratade så länge att de till slut glömde bort leken. Dino blev kär. Tyvärr måste Tess och Triss åka vidare bara några dagar senare. Som tur är så har Dino kvar sina vänner.

I Berättelsen om den kloka ugglan Magnus har två nya figurer flyttat till Skogen, tvättbjörnarna Hanna och Johanna som är systrar och bråkar hela tiden. Deras mamma blir less på dem och ber den snälla dinosauren Dino om hjälp för att få dem sluta bråka. Han berättar en historia om den kloka ugglan Magnus och när han var lillebror till sin storebror.

Böckerna funkar bra som godnattsaga eller att läsa själv för barn som nyss lärt sig läsa. Böckerna vänder sig till barn mellan 3-8 år. Språket är enkelt och böckerna är lagom långa med många illustrationer. Författare  är Aleksandar-Pal Sakala och illustratör Jennifer Andersson. Böckerna ges ut av Dennius Publishing.