Nytt fall för LasseMajas detektivbyrå

3402-2846-large.jpgBok nummer 15 har kommit i serien LasseMajas detektivbyrå. Böckerna i serien handlar om Lasse och Maja, som är klasskompisar och driver en egen detektivbyrå tillsammans. I den nyaste boken, Kyrkomysteriet, så ska den gamle prästen i Valleby gå i pension och istället kommer en ny präst, Fanny Winter för att efterträda honom. Men det är precis som om någon busar i kyrkan. Jesus har plötsligt badbyxor på sig och Bibeln är utbytt mot telefonkatalogen. När biskopens värdefulla silverkräkla plötsligt blir stulen kopplas Lasse och Maja in på fallet.

Jag tyckte att boken var bra och ganska spännande. Den passar bra som högläsningsbok lika väl som att läsa själv för barn som nyligen lärt sig läsa. Spänningen och dramatiken lockar dem vidare i berättelsen. En bok som säkert kommer att vara en populär julklapp i år. Man behöver inte ha läst de andra böckerna i serien för att läsa denna, de olika delarna är helt fristående från varandra. I varje bok i serien så löser barnen ett nytt fall i sin detektivbyrå.

Bokinformation:
Titel: Kyrkomysteriet
Författare: Martin Widmark
Illustratör: Helena Willis
Förlag: Bonnier Carlsen
Övrig info: Ingår i serien LasseMajas detektivbyrå, där 15 titlar hittills utkommit. Passar som kapitelbok för barn som nyligen lärt sig läsa samt som högläsningsbok.