Ödeborgens hemlighet

odeborgens-hemlighetFamiljen Skrämsson är en skruvad familj som bor i det ensliga Villa Månskugga, där det kryllar av spöken, (o)djur och irriterande syskon. Mystiska saker händer hela tiden. Tur att Hedvig inte är rädd av sig. Det finns en hel serie böcker om Skrämssons i Villa Månskugga. Ödeborgens hemlighet är den tredje boken i serien. Böckerna ingår i Mer att läsa, vilket innebär att de är lättlästa men vänder sig till de som kommit lite längre i läsningen än de absoluta nybörjarläsarna. Det är dock fortfarande stor text, mycket luft på sidorna och många bilder.

I Ödeborgens hemlighet är det dags för Hedvigs födelsedag. Hela familjen Skrämsson laddar upp inför födelsedagsfirandet. Men i skolan är det inte lika roligt, barnen har fått en otäck vikarie. Dessutom råkar Hedvig få syn på en mystisk figur som smyger omkring vid Ödeborgen en sen natt. Vem kan det vara?

Det här är en riktigt mysrysare som är lagom skrämmande, men väldigt spännande. Det är också mycket humor. Författaren Amanda Hellberg skriver på ett sätt som lockar att läsa vidare, så det är en riktig sträckläsarbok.

Ödeborgens hemlighet är utgiven av Bonnier Carlsen och finns att köpa på Adlibris och på Bokus.