Livskraft i vardagen med inspiration av Ayurveda

livskraft-i-vardagen-med-inspiration-av-ayurvedaAlla har vi erfarenhet av stress, oro och otillräcklighet som fått oss att tappa motivation och livslust. I boken Livskraft i vardagen med inspiration av ayurveda får man hjälp och inspiration att hitta sin egen väg till ett liv i harmoni och balans med hjälp av en livskunskap som har sitt ursprung i den mycket gamla indiska filosofin ayurveda. I denna urgamla lära finns mycket som kan tilltala oss stressade nutidsmänniskor och vi kan genom ayurvedan lära oss att hantera vardagen bättre och leva i samklang med den unika person vi är.

När man vet vem man är kan man bättre förstå hur man fungerar i olika sammanhang, hur man kan äta och motionera, vilka som är ens svaga punkter när det gäller ohälsa och sjukdom och vilka som är ens styrkor och möjligheter. I boken finns ett personlighetstest där man har möjlighet att hitta sin personlighet enligt den ayurvediska filosofin (Vata, Kappa eller Pitta). I bokens kapitel hittar man intressanta fakta om våra olikheter, om livsrytm, om sömnlust, matlust, livslust, stress. personlig utveckling, relationer och arbetskraft. Efter varje kapitel i boken finner man coachtips som man kan arbeta med för att boken ska kunna vägleda en att praktiskt komma igång med sin nya livsstil. Det är en lättläst och lättillgänglig bok med massor av handfasta råd, konkreta verktyg, checklistor och inspiration.

Livskraft i vardagen med inspiration av ayurveda är skriven av Eva Forsberg Schinkler, utgiven av Bladh by Bladh och finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.