Om jag stannar – När jag lät dig gå

    

I boken Om jag stannar är Mia och hennes familj med om en trafikolycka. Hon minns inget från olyckan, men plötsligt kan hon se sig själv genom bilens krossade vindruta, ligga svårt skadad och medvetslös. Under de följande 24 timmarna kan vi följa Mias tankar och tillbakablickar från hennes korta liv. På så sätt får vi lära känna henne och även hennes familj. Men vi får också ta del av Mias svåra dilemma – ska hon leva vidare trots att hon förlorat hela sin familj, eller ska hon släppa taget?

I När jag lät dig gå så har det gått tre år sedan den tragiska bilolyckan. Tre år sedan Mia bestämde sig för att leva och för att hon skulle lämna sin pojkvän Adam. Nu är hon en hyllad cellist och Adam slog igenom som rockstjärna. Plötsligt korsas åter deras vägar…

Om jag stannar och När jag lät dig gå är hyllade ungdomsböcker skrivna av Gayle Forman och utgivna på B Wahlströms förlag. Det är väldigt fina och gripande böcker som handlar mycket om livet och om relationer, sådant som är viktigt för ungdomar (och för alla andra för den delen). Ett mycket bra språk, hög igenkänningsfaktor, en gripande story och trovärdiga karaktärer som det är lätt att engagera sig i gör att dessa böcker är väldigt bra. Jag tror att de kommer att läsas av många, många tonåringar och ungdomar.