Paus i karriären

Paus i karriärenPaus i karriären är en feelgood som till stor del utspelar sig i mina hemtrakter, nämligen i Hälsingland, närmare bestämt i Järvsö. Huvudpersonen, Philippa, lever utåt sett ett väldigt lyckat liv i Stockholm. Hon har en framgångsrik karriär, garderoben full av märkeskläder, ett nybyggt radhus och en välartad tonårsdotter. Men något har börjat skava. Varken Philippa eller 15-åriga Bianca är särskilt lyckliga. Philippa vantrivs på jobbet, hon har en riktig mansgris till chef och hon känner sig ensam om kvällarna efter att exmaken Conny gift om sig med sin 20 år yngre yogainstruktör. Bianca vantrivs i sin snobbiga skola där hon är utanför och saknar vänner. Dessutom är hon olyckligt kär.

Både Philippa och Bianca behöver en paus och som tur är har Philippa nyligen ärvt sin farmors gamla hus uppe i Järvsö, så de beger sig upp dit. Väl där så träffar Philippa en snygg affärsman i skidbacken samtidigt som Bianca försöker para ihop henne med Sven, bonden från granngården som var Philippas barndomskompis. Så småningom måste Philippa börja fatta beslut. Ska hon stanna i Järvsö och leva lantliv med Bianca eller ska hon återvända till jobbet i Stockholm? Ska hon satsa på lugna, trygga Sven eller på snygga, spännande Erik?

Paus i karriären är en ganska klassisk feelgood med ingredienser som livsval, kärlek med förhinder, vardagsbekymmer, krångliga relationer, vänskap, mys och härligt lantliv. Jag gillar att boken utspelar sig i Järvsö, de lantliga miljöerna är så härliga att läsa om. Jag gillar också att man inte bara får följa Philippa utan också tonåringen Biancas liv, det ger ytterligare perspektiv. Det här är Maria Parkhedes debutbok och jag ser fram emot att läsa fler böcker från henne. Jag skulle gärna också läsa mer om Philippa och Bianca, det hade varit kul med en serie. Det här var verkligen en passande bok att läsa i mellandagarna. En lättläst, mysig, trevlig och underhållande feelgood med vinterkänsla.

One thought on “Paus i karriären

  1. Tack Carola! Vad roligt att du tyckte om boken, och delar med dig. Jag blir jätteglad!
    / Maria

Comments are closed.