Tomten har corona!

Photo by Barnboksbloggen on January 06, 2021. Ingen fotobeskrivning tillgänglig..Egentligen är det kanske lite sent att läsa julböcker nu i januari, men ibland hinner man helt enkelt inte läsa ikapp. Tomten har corona är en minst sagt superaktuell barnbok som trots sitt jultema kan läsas ändå, för oj vad vi har skrattat ihop jag och barnen när vi läste den.

Photo by Barnboksbloggen on January 06, 2021. Ingen fotobeskrivning tillgänglig..

Boken handlar om hur julen kan se ut i dessa pandemitider. Kommer det ens att bli någon jul med alla restriktioner? Tomtemor sitter i karaktän och nissarna jobbar hemifrån. Renarna får bara resa två timmar och då kommer man inte långt ifrån Nordpolen…

Tomten har corona är en tunn, häftad bok med många illustrationer. Den är författad och illustrerad av Lina Goldén. Sagan uppkom när familjen Goldén Smith med mamma Lina, daddy Mark och barnen Svea 9 år och Charlie 6 år satt och pratade om hur julen 2020 skulle bli. Hur skulle vi kunna skydda varandra och samtidigt få till en god jul? Med lite fiffighet och humor kan det nog gå bra ändå. Tanken med boken är att berättelsen ska ge inspiration och glädje i rådande tider och intäkterna från boken skänks till välgörenhet.

Photo by Barnboksbloggen on January 06, 2021. Ingen fotobeskrivning tillgänglig..

Boken är skriven på vers och är rolig, träffsäker och väldigt aktuell. Här finns alla de nya ord och riktlinjer som vi fått lära oss att förhålla oss till under året. Men det är skrivet med glimten i ögat och trots det i grunden lite mer allvarsamma ämnet är boken skrivet med hopp, pepp och inspiration. Perfekt att ha som utgångspunkt när man ska förklara den märkliga och annorlunda tid vi lever i för barnen. En läsvärd barnbok med fint budskap och angeläget ämne trots att julen är över för denna gång.

One thought on “Tomten har corona!

Comments are closed.