Pelle vill inte flytta

Bildresultat för pelle vill flytta rosengrenDet mesta tyder på att Pelle ska flytta. Han ska få ett litet syskon och därför säger mamma och pappa att de måste ha ett större hus. Men Pelle är inte alls säker på att han vill. Han är orolig för hur det skulle bli ifall familjen skulle flytta. Skulle han få nya vänner om han flyttar? Och kommer de gamla vännerna att fortsätta vara hans vänner om han flyttar? Han är inte heller säker på att han vill ha något syskon. Det är många förändringar på en gång och i bilen på väg till en i raden av alla visningar brister det. Men så en dag hittar Pelle, mamma och pappa sitt drömhus. Alla vill bo där. Mamma, pappa, ja till och med Pelle. Men det finns ett problem – det är många andra som också vill ha just det huset. Därför tänker Pelle ut en plan för att skrämma bort de andra familjerna…

Pelle vill inte flytta är skriven av Mikael Rosengren och illustrerad med blyertsteckningar av Peter Häggström. Det är en bok som handlar om att inte vilja flytta, att vilja flytta och om andra funderingar en liten pojke kan ha när det är stora förändringar på gång. Språket är mer beskrivande än gestaltande, men det är en lättläst berättelse som säkert kan vara till igenkänning och tröst för många barn som har liknande funderingar. Det är ganska mycket text så den passar bättre som högläsningsbok än att läsa själv, i alla fall för de lite yngre barnen.

Pelle vill inte flytta är utgiven av Idus förlag och finns att låna på biblioteket samt att köpa som e-bok på Adlibris och Bokus.