Pippi-böcker

                     

På rymmen med Pippi Långstrump – Astrid Lindgren och Bo-Erik Gyberg (Rabén & Sjögren, 2009) är en bilderbok med bilder från filmen med samma namn som spelades in redan 1970. Tillsammans med Astrid Lindgrens fylliga text och en modern, layout gör boken till en klassiker som en ny generation barn kommer att älska.

Känner du Pippi Långstrump – Astrid Lindgren och Ingrid Nyman (Rabén & Sjögren, 2009) är en bilderbok med tecknade illustrationer. Det här är den allra första boken om Pippi som utkom redan 1947 och det är här som Pippi flyttar in i Villa Villerkulla och lär känna Tommy och Annika. Nyutgåvan innehåller ett nytryck av originalillustrationerna och boken är tryckt på extra fint papper för att göra bilderna rättvisa.

Pippi Långstrumps pysselbok innehåller massor av pyssel för alla Pippiälskare. I mitten finns också klistermärken med Pippi och hennes vänner. Exempel på pyssel är att hjälpa Herr Nilsson att komma till bananerna, att räkna frukter på Kurreduttön och att se vad som saknas i Pippis hydda.