Pose

PosePose är en lättläst bok från Vilja förlag, skriven av Jessica Schiefauer. Det var från början en novell som gavs ut 2012 i novellsamlingen HET, där 10 samtida svenska författare bidrog med varsin erotisk novell. Nu är den dock bearbetad till en lättläst bok som vänder sig till personer som är ovana vid att läsa eller kanske har någon form av lässvårigheter.

Pose är alltså en erotisk berättelse, en berättelse som tecknar ett erotiskt laddat möte. Den handlar om en ung man som sitter modell för en kvinnlig konstnär. Hon är nästan dubbelt så gammal som han. De möts flera gånger i hennes ateljé. De lyssnar på musik, dricker bubbel och äter mat i pauserna från tecknandet. Något uppstår i rummet, en förbjuden attraktion väcks…

Jessica Schiefauer är ju en väletablerad författare som nominerats till och erhållit flertalet litteraturpriser. Här visar hon verkligen hur skicklig hon är på att skriva. Med få sidor och ett enkelt språk gestaltar hon heta känslor och en laddad stämning fylld av åtrå. Otroligt bra!

Boken passar vuxna och unga vuxna. Man behöver inte ha lässvårigheter för att uppskatta denna bok även om det är dessa läsare den till första hand vänder sig till. Den passar lika bra för alla som är sugna på att läsa en lättläst och erotisk berättelse. På förlagets hemsida finns arbetsmaterial till boken.