Recension Estelle & Thild babyprodukter

Tidigare recenserade jag Estelle & Thilds hudvårdsprodukter i serien Fragrance Free. Företaget har även en serie babyprodukter (Ecorganic Baby & Child) och dessutom finns en serie för gravida (Ecorganic Pregnancy) som dock än så länge bara innehåller en Stretch Mark Oil.

Jag har testat Estelle & Thild Stretch Mark Oil nu under denna graviditet. Jag fick visserligen inte särskilt många bristningar under graviditeten med min dotter heller, så jag var inte särskilt orolig inför denna graviditet, men jag fick hem en flaska att prova så då gjorde jag det.

Stretch Mark Oil är en väldigt skön gravidolja som är baserad på kallpressade oljor. Innehållsförteckningen är kort och lättförståelig, vilket är ett stort plus. Såhär ser den ut: solrosolja, vetegroddsolja, sacha inchi olja, jojobaolja, mandelolja, e-vitamin från sojabönor. Oljan är doftfri och absorberas snabbt av huden. Tanken bakom gravidoljan är att oljan ska förbättra hudens elasticitet och förebygga hudbristningar. Om den fungerar eller inte låter jag vara osagt, jag är bara i vecka 30 än så länge. Men än har jag då inte fått några bristningar. Oavsett vilket så känns oljan väldigt skön att använda och man kan även använda den efter graviditeten om man skulle vilja det.

När det gäller babyprodukter så finns det än så länge Caring Body Cream, Softening Lotion, Gentle Schampoo, Mild Conditioner, Smoothing Body Oil och Delicate Body Wash.

Jag har testat schampot och balsamet på mig själv, men de fungerade inte så bra för mitt hår. Det var svårt att tvätta ur produkterna och mitt hår kändes snabbt fett. Men produkterna är ju anpassade för barnhår, så jag ska inte säga att produkterna är dåliga bara för att de inte fungerade så bra på mitt vuxenhår.

Smoothing Body Oil är en produkt som troligen kommer att köpas hem innan nästa bebis föds. En babyolja är ett måste tycker jag. Vi använde Änglamark till dottern när hon var bebis och gillade den, men nu är jag sugen att testa Estelle & Thilds babyolja. Såhär står det om den: En ljuvlig babykroppsolja med ekologisk Jungfrusolrosolja som är rik på vitamin B1, B2, proteiner och linolsyra – en livsnödvändig fettsyra som stärker och skyddar barns ömtåliga hud. Den innehåller även ekologisk avocadoolja som är rik på omega 6 fettsyran och E-vitamin. Det är en behaglig och närande olja som är idealisk att stryka ut på huden eller använda i badet för att vårda och återfukta. Passar även till gravidmagar för att förebygga bristningar eller för massage och torr hårbotten. 100% parfymfri. Kolla också in den korta ingredienslistan: jungfru solrosolja, mandelolja, avocadoolja, naturlig e-vitamin. Me like! Får skriva mer om den oljan sedan när jag har testat den.

Hemma för tillfället finns dock Caring Body Cream. Såhär står det om den på företagets hemsida:En vårdande babykräm som är baserad på ekologiskt odlad shea butter och mandelolja av allra högsta kvalitet. Den är anpassad för baby och barn med torr och känslig hud som behöver extra vård. Shea butter har en läkande effekt och mandeloljan är rik på essentiella fettsyror, vitamin A, B1, B2, B6 samt E. Den innehåller även ekologisk aloe vera och ringblomma vilka har en lugnande verkan. Krämen lämnar ingen fet eller kladdig yta och kommer i en praktisk pumpförpackning. Jag har använt Caring Body Cream när dottern varit torr i huden eller haft torrfläckar som behövt smörjas. Där fungerade den suveränt. Dottern blev skönt återfuktad, det var lätt att smörja på krämen och den absorberas snabbt av huden. I blöjområdet fungerade den dock inte lika bra, där tycker jag att Änglamarks eller Weledas Zinkkräm är bäst än så länge.