Recension: Organic Essence Pure Shea Butter

Från Classy Organic beställde jag Organic Essence Pure Shea Butter, ett helt doftfritt och rent kroppssmör som återfuktar och mjukgör. Vilken härlig produkt! Man kan använda den på alla torra partier på kroppen och jag har bland annat använt den som handkräm och fotkräm. Man kan också använda den till barn som ska utsättas för sol eller snö, som massageolja eller som läppbalsam. Det går alltså att använda den i stort sett till allt! Konsistensen är härlig, först lite grynig men den smälter snabbt och går in i huden.

Förpackningen är biologiskt nedbrytbar och gjord av återvunnet papper och texten är tryckt med sojabläck. Ekologisk glasyr används som lim. Ett stort plus att de har tänkt till hela vägen, även när det gäller förpackningen. Annars är det ju så vanligt med fina ekologiska produkter som levereras i tråkiga plastförpackningar. Sheasmöret är också fair trade, så när man köper detta smör, så stöttar man även 600 kvinnor i Ghana. Kroppssmöret är väldigt drygt också. Det kostar 225 kronor, men det är väl värt varje krona. Trots att jag använt det i stort sett dagligen sedan jag köpte det för flera veckor sedan så märks det knappt att det är taget något ur förpackningen. 

Jag gillar verkligen att det finns ett kroppssmör som är doftfritt, men Organic Essence har även andra slags Shea Butter för den som tål dofter, exempelvis Shea Cream Orange & Vanilla och Shea Cream Pink Grapefruit. Sedan har de ju också de härliga läppcerat som jag tipsade om förra veckan. Även där finns det flera olika smaker/dofter samt en naturell variant. Organic Essence har blivit en ny favorit hos mig och både Shea Butter och Lip Balm kommer numera alltid att finnas i mitt badrumsskåp!