Rensa i röran – Utmaningen – vecka 4

Mitt första projekt i Rensa i röran – utmaningen blev en byrå som tidigare stått i köket. Jag ska nämligen flytta in den i sovrummet och förvara tyger och annat pyssel där. Jag ska nämligen fixa en sy/pysselhörna i sovrummet och till den behövs förvaring. Hela byrån skulle därför tömmas, rensas och det av innehållet som jag skulle spara behövde hitta nya förvaringsutrymmen. Det var mycket som skulle rensas och sorteras, men som tur var så fick jag hjälp av dottern under rensningen 🙂

I den översta lådan förvarades alla möjliga saker, som busstidstabeller, recept, värmeljus och servetter. Recepten hamnade i en tidskriftsamlare, i väntan på att jag ska testa dem. Värmeljus och servetter fick nya platser i köket. Busstidstabeller och sådant fick plats i en annan byrå som står nere i hallen. Dessutom har jag slängt mycket småkrafs från den översta lådan.

De två undre lådorna har varit förvaring för mina dukar. Dukarna delades in i tre högar, från vänster i bild: vanliga dukar som ska sparas, juldukar som ska sparas samt dukar som ska säljas/skänkas. Den sista högen ska min mamma och svägerska få kika igenom och det de inte vill ha hamnar på Tradera. De dukar jag ska behålla kommer att hamna i två förvaringsboxar i klädkammaren. Juldukar i en och vanliga dukar i den andra. Där finns även mina gardiner förvarade, så då känns det mer som att även dukarna hör hemma där.

Nu ska jag fundera över vad som blir nästa veckas projekt i Rensa i röran – Utmaningen.