Rensa i röran!

2009 ska bli ett år för förändringar. Jag har en hel del mål och projekt att ta tag i och jag är sugen att sätta igång. Ett av projekten är att rensa i röran här hemma. Vi flyttade ju första december och då insåg jag att vi verkligen har miljoner saker, varav många är onödiga. Då bestämde jag mig för att börja gå igenom alla saker, bit för bit och rensa i röran. Vad passar då bättre än att hoppa på utmaningen Rensa i röran som Ulrika Gabriel Inspiratör har på sin blogg.

Här nedan följer reglerna, inklistrat från hennes blogg:

Så här gör vi:

  1. Vi bestämmer oss för ett ställe (skåp/garderob/hyllplan/rum/hörn/pennskrin etc.) per vecka som vi vill rensa.
  2. Jag skapar ett inlägg/vecka här på min blogg där alla rensare skriver in veckan mission. När ni är färdigrensade skriver ni en kommentar om det.
  3. Lägg sedan ut ”bildbevis” på din blogg. Hur det ska se ut bestämmer du. Det kan vara före – efter bilder, slutresultat eller det utrensade skräpet. It’s up to you. Var gärna kreativ!
  4. Då vi alla måste hjälpas åt att ta hand om vår miljö hoppas jag att vi alla gör allt vi kan för att sopsortera det vi vill göra oss av med.
  5. Recycling är kanon! Har du fina saker som du vill göra dig av med; kläder, böcker, inredningsprylar etc. kan du gärna lägga ut det på din blogg. Sälj, byt, skänk. Det är upp till var och en.

Det ska bli spännande att starta med det här projektet. Jag vet redan vad mitt första projekt blir. Jag har nämligen planer på att fixa en sy/pysselhörna i vårt stora sovrum. I helgen köpte jag ett jättefint skrivbord och jag ska ta in en byrå som vi tidigare haft i köket. Dessutom ska en stringhylla upp på väggen för ytterligare förvaring. Mitt första projekt blir att rensa igenom byrån som tidigare stått i köket. Vi har allehanda krafs i byrån, allt från recept till busstidstabeller, dukar, servetter och värmeljus. Recepten ska in i en pärm, servetter/värmeljus osv ska få nya platser i köket och alla dukar ska jag gå igenom och rensa. De som jag inte vill behålla åker ut på Tradera och resten ska förvaras i linneskåpet framöver.

Hoppas fler hänger på utmaningen, det är ju roligare ju fler man är, desto mer inspirerad blir man!