Titta och peka

9789163858512.jpgTitta och peka är en serie pekböcker/bilderböcker som jag verkligen tycker om. De är fulla med så detaljrika och fantasifulla bilder att de räcker hur länge som helst. Barnen kan ständigt titta på bilderna, fundera över bilderna och ständigt upptäcka nya saker. Hittills har det kommit fyra böcker i serien: ”Ute och inne”, ”Fordon och farkoster”, ”Lek och skoj” samt ”Djur och natur”. Varje bok har alltså ett slags grundtema. Dessutom har varje uppslag i boken ett litet tema.

I ”Lek och skoj” får man till exempel på ett slag se en teater, på ett annat uppslag ser man en 4H-gård, på en annan sida får man följa med på en utflykt till skogen, vänder man blad får man följa med till stallet, på en konsert, på cirkus, till en fotbollsmatch och så vidare.

Böckerna är skrivna och illustrerade av flera av Sveriges främsta bilderboksillustratörer och författare. De är härligt färgglada och det jag framförallt uppskattar är just alla detaljer. Det finns verkligen hur mycket som helst för barnen att titta på på varje sida, och om man läser boken tillsammans med barnen så finns det massor att samtala kring.

Bokinformation:
Titel: Titta och Peka: ”Ute och inne”, ”Fordon och farkoster”, ”Lek och skoj”, ”Djur och natur”.
Författare och illustratörer: Många av Sveriges främsta bilderboksmakare har medverkat i böckerna, till exempel Anna-Clara Tidholm, Mati Lepp, Emma Adbåge, Gunna Grähs, Helena Willis.
Förlag: Bonnier Carlsen
Övrig info: En serie med fyra pekböcker/bilderböcker som räcker länge. Passar för barn mellan 2-6 år.

One thought on “Titta och peka

  1. Vilken suverän blogg! Tackar. Jag ska genast ta och tipsa medlemmarna i min yahoogrupp om barn och läsning (kolla hemsidan). De borde komma in och få lite tips!

Comments are closed.