Rulla ambulansen och Rulla maskinerna

Ambulansen     Maskinerna

Rulla Ambulansen och Rulla Maskinerna är två färgglada och fina pekböcker för de allra yngsta. I Rulla Ambulansen får vi följa med ambulansen till alla som behöver hjälp: giraffen som brutit benet, ugglan som blivit prickig och kaninen som ramlat med sin skateboard.

I Rulla Maskinerna får vi istället följa med olika maskiner och se vad de kan göra. Vi får till exempel se vilken maskin som har tappat sand på gatan, vilken som spillt cement på fel ställen och vem som har huggit ner träden.

Båda pekböckerna är i stort sett ordlösa. Men det händer massor på bilderna som man kan prata om. Illustrationerna är detaljrika och färggranna. Böckerna är i hård kartong med rundade hörn, perfekt för små barn som gärna vill bläddra själva. Carl Johanson har helt enkelt skapat fina och roliga pekböcker som tål att läsas och upptäcka om och om igen. Det finns även fler böcker än dessa i Rulla-serien.

Rulla Maskinerna och Rulla Ambulansen är utgivna av Rabén & Sjögren. De finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris (här och här) eller på Bokus (här och här).