Sagan om det prickiga snabeldjuret

9789163756993-216x300Redan som tonåring skapade Mette Geiger Fischer en liten prickig elefant. 20 år senare blev hon mamma och återupptäckte sin passion för att rita. Några år senare hittade hon en gammal pärm full med teckningar, bland annat med den lilla prickiga elefanten. Då bestämde hon sig för att leka lite med den lilla roliga figuren. Resultatet har jag här i min hand, nämligen Sagan om det prickiga Snabeldjuret.

Sagan om det prickiga snabeldjuret är en illustrerad barnbok för barn mellan cirka 3 och 7 år. Boken handlar om det lilla snabeldjuret som vaknade under ett träd med en jättebula i pannan. Han kom inte ihåg någonting och undrade om han var det enda snabeldjuret i hela världen. Sorgset tittade han upp i himlen och där kom postmåsarna flygande med dagens post. Han frågade dem vart alla andra snabeldjur var någonstans och de berättade att han borde söka sig till Dagolandet. Sagt och gjort, han började sin färd mot Dagolandet. På vägen träffade han bland annat Den leende Bebisen, Arga Tomten, Trollet i tornet och många fler.

Boken har en enkel text som är spännande och rolig. Men bokens absolut största behållning är de färgglada illustrationerna som är fyllda med massor av intressanta detaljer. I boken finns det också lite extrapyssel. Bland annat kan barnen få rita sitt eget snabeldjur, räkna hur många snabeldjur som gömmer sig i skogen och leta efter alla nyckelpigor som finns i boken.

Boken är en maxipocket, vilket innebär att boken tar liten plats och är smidig att ha med sig. Trots det så är det mycket att titta på och mycket att sysselsätta sig med. Därför passar boken perfekt när man är på resande fot. Själv läste jag boken som godnattsaga för mina barn och både treåringen och sjuåringen tyckte om den, trots att det är så stor ålderskillnad mellan dem. Annars är det inte så enkelt att hitta böcker som fungerar för dem båda. Men här var det en bra blandning av en tillräckligt spännande saga för sjuåringen och mycket att titta på för treåringen, så det blev tumme upp från bägge två.

Sagan om det prickiga Snabeldjuret är utgiven på Det prickiga förlaget och finns att köpa där samt hos Vulkan, men den finns också att köpa på nätbokhandlarna. Tydligen finns den också som e-bok och det tror jag att den passar mycket bra som.