På en timme…

Forum bokförlag har släppt en intressant serie som kallas På en timme. Det är förkortade versioner av populära faktaböcker/självhjälpsböcker. Tanken är att man ska kunna tillgodogöra sig innehållet i böckerna på en timme. Varje bok är 80 sidor lång och alla författare är kända experter inom sina respektive områden. Böckerna har ett litet, bekvämt format, vilket gör att de passar perfekt att ha med när man är på resande fot. Trots att böckerna har ett så lättillgängligt format innehåller de mycket matnyttigt, såväl fakta som konkreta, handfasta råd. Böckerna vänder sig till den som vill förändras, men inte har tid och ork att läsa långa självhjälpsböcker. Med den här serien kan man förändra hela sitt liv – på bara en timme.

Jag tycker mycket om de här böckerna. Framförallt gillar jag formatet som gör att människor som annars kanske inte skulle ha läst en självhjälpsbok nu kan ta till sig författarnas kloka råd. Det är fullt tillräckligt att bara läsa dessa förenklade versioner, men om man blir nyfiken på ämnet och vill lära sig ännu mera kan man gå vidare och läsa de längre versionerna av böckerna. Det här är bra böcker att ha med sig i handväskan och läsa när man får dötid eller när man sitter på bussen eller tåget. Jag tror också att det här är väldigt uppskattade presentböcker.

Skapa ordning och reda är skriven av Lotta Abrahamsson. Den handlar om att få ordning i tillvaron, att städa, rensa, sortera och slänga bland sina prylar, att bota sin uppskjutarsjuka, att skapa rutiner och bryta gamla vanor och beteenden. När man får ordning och reda frigör man energi, kreativitet och får tid över till det som man verkligen vill ägna sig åt.

Bli fri från perfektionism är skriven av Elizabeth Gummesson. Den är till för den som har krav på att allt man gör måste vara perfekt och som känner att dessa krav begränsar en. I boken får man tips och råd för att förbättra sin självkänsla och självrespekt, få distans till sina prestationer och hur man nöjer sig med good enough.

Bli kreativ är skriven av Henrik Fexeus. Alla kan öva upp sin kreativitet. Med den här boken får man lära sig tekniker och övningar som gör att man tar kontrollen över sina tankar och blir kreativ när, var och hur man vill.

Öka din sociala kompetens är också skriven av Henrik Fexeus. Att ha social kompetens är a och o i många yrken idag, för att inte tala om vilken nytta man har av det på fritiden. I den här boken får man de verktyg man behöver för att bli ett socialt proffs. Hur blir man någon som andra lyssnar på, tycker om och har förtroende för? Det får man veta i denna bok.

Upptäck och skydda dig mot energitjuvar är skriven av Ingalill Roos. Finns det någon i din närhet som får dig att bli oförklarligt trött eller må dåligt? Någon som dränerar dig på ork och energi? Då har du sannerligen råkat ut för en energitjuv. I boken får man lära sig att upptäcka och känna igen dessa energitjuvar, men också hur man gör för att skydda sig mot dem. När man blir av med energitjuvandet blir man en friare och lyckligare människa.

Effektiv stresshantering är skriven av Dan Hasson. Stress är en livsviktig reaktion och med en effektiv stresshantering kan man förbättra sömnen, öka energin och prestationsförmågan samt njuta mer av livet. För att orka med våra hektiska vardagar är det välbehövligt att ha bra verktyg för stresshantering. Den här boken lär en att skydda sig mot stressen, att hantera stressiga perioder samt att återhämta sig ordentligt efteråt så man orkar med nya stressperioder.

9789137137537 9789137137544 9789137137551 9789137139401 9789137139425 9789137139432