Serien om Turbo

         

Turbo är en serie böcker om en kille som heter Bo, men som bara kallas för Turbo eftersom han springer så himla snabbt. Det har kommit nio titlar i serien och tanken är att det ska bli totalt 10 böcker. Författare är Ulf Sindt och illustratör är Guniella Kvarnström. Böckerna utges av Alfabeta bokförlag. Böckerna om Turbo ingår i serien Läsa själv och de riktar sig till barn mellan 7-9 år.

Turbo gillar att spela fotboll och han är också bra på det. I Turbo vill bli fotbollsproffs kommer en tränare från ett riktigt bra lag och vill ha över Turbo dit. Han bestämmer sig för att byta fotbollslag, men snart längtar han tillbaka. Hans gamla lag kanske inte är lika bra, men där har istället Turbo och kompisarna mycket mycket roligare, både på plan och utanför.

I Turbo och skräcknatten lyckas Turbo och hans kompisar Simon och Olle bli instängda i skolans källare. De hittar en olåst dörr och smyger in, men plötsligt går dörren i baklås och de är instängda. Ingen hör när de ropar. De tvingas tillbringa natten i källaren…

Böckerna om Turbo är lättläsa och både roliga och spännande! Bra böcker för barn som just lärt sig läsa, såväl för killar som för tjejer.