Skrivet om skrivande

Skrivet om skrivande : skrivfrämjande böcker, övningar och aktiviteterFörfattare är drömyrket för många och det finns massvis med böcker om skrivande – handböcker som ger råd, inspirerar och väcker tankar, som berättar hur du skriver barnböcker, bästsäljare, filmmanus och memoarer.

De flesta av de böcker som handlar om skrivande finns samlade i den här boken, Skrivet om skrivande, av Sebastian Lönnlöv. Han har samlat mer än 250 boktips. Böcker om skrivande finns samlat i olika kategorier, men också kortfattat recenserade. Inte nog med det, i boken finns också ett omfångsrikt avsnitt med skrivövningar och exempel på skrivfrämjande aktiviteter. I elva intervjuer berättar bibliotekarier och lärare om hur de arbetar med att uppmuntra och utveckla skrivande – och om varför det är så viktigt. I baksidestexten står ett bra och tänkvärt citat: ”läsning öppnar dörren till andra världar, men skrivandet kan skapa helt nya universum”.

Skrivet om skrivande är en guldgruva för alla som jobbar med att inspirera andra till att skriva egna texter. Bibliotekarier och lärare av olika slag är en av målgrupperna. Jag har själv hittat många guldkorn och inspiration till roliga aktiviteter jag skulle kunna göra på mitt jobb. Men boken är förstås också en utmärkt utgångspunkt för alla blivande författare som vill hitta inspiration, skrivövningar och lästips när det gäller böcker om skrivande. Boken är utgiven av BTJ förlag och finns att låna på bibliotek eller att köpa på Adlibris och på Bokus.