Skugghäxan

SkugghäxanI Skugghäxan, den nionde delen i serien om barnmorskan Cecilia Lund, reser hon ensam till kärlekens stad Paris. Där tillbringar hon en vecka på egen hand, långt bort från vardagen, och hon får också uppleva ett oförglömligt romantiskt äventyr. Men redan på planet på väg hem möts hon av en hemsk nyhet. Hennes dotter Gretas bästa vän har försvunnit spårlöst. Cecilia vet att flickans hemförhållanden är svåra och hon blir väldigt orolig över vad som hänt henne. Dessutom kommer det så småningom fram att Greta kan ha något med försvinnandet att göra. Förutom denna hemska händelse har Cecilia förstås arbetet på förlossningen och sin stora familj att tänka på. Dessutom finns det andra bekymmer som drabbat flera av hennes närstående. Det är fullt upp för Cecilia Lund, precis som vanligt.

Om man inte räknar med den osannolikhet det borde vara att just Cecilia lyckas hamna mitt i alla blåsväder, äventyr och kriminella historier så gillar jag verkligen de här böckerna. Jag älskar att läsa om Cecilias vardag, om arbetet som barnmorska, om livet som fembarnsmor och numera frånskild med barnen varannan vecka. Det här är lättlästa böcker som kanske inte stannar kvar så länge, men som berör under läsningen. Och efter nio böcker känner man förstås persongalleriet väl. Den tionde boken står och väntar i min bokhylla och jag ser fram emot att läsa den.

Skugghäxan är skriven av Katerina Janouch, utgiven av Piratförlaget och finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.