Snack Parrow 2 och 3

 

Snack Parrows intergalaktiska rymdbyr. Nödrop från yttre rymden    Snack Parrows intergalaktiska rymdbyrå. Jakten på Spökskeppet

Första delen i kapitelboksserien Snack Parrows intergalaktiska rymdbyrå skrev jag om här för några år sedan:

Boken handlar om rymdpiraten Snack Parrow, som har fått ge upp sitt piratande och som istället har startat en rymdbyrå för att lösa mysterier. Av en slemmig humfurk köper han sig ett rymdskepp med kristallkrona för att åka emellan galaxerna. Som kapten anställer han ett skeppsspöke, Kapten Hammock, eftersom han själv inte kan köra skeppet. Tillsammans med kompanjonen Flax drar de så iväg ut på äventyr. Men det dröjer inte länge förrän deras skepp går sönder och då måste de till Skrotplaneten för att skaffa reservdelar. Olyckligtvis vaktas Skrotplaneten av universums farligaste varelser, nämligen robotkaninerna.

Nu har även del 2 och del 3 i serien kommit ut. Bok nummer två heter Nödrop från yttre rymden. I den beger sig Snack Parrow återigen ut på äventyr i sitt risiga rymdskepp. Det har nämligen kommit ett nödrop från yttre rymden. Snack och hans besättning vill förstås rädda den som är i nöd. Eller allra helst vill de kanske åt den utlovade belöningen. Men det är inte så lätt att ta sig ända bort till Sombrerogalaxen och det finns många faror, hinder och utmaningar längs vägen. Och vem är egentligen Mack Arrow?

Bok nummer tre heter Jakten på spökskeppet. I den får man följa med på svindlande strapatser bland babblande pratkvarnar, rymdskeppsätande planeter och giriga guldvättar. Om man törs alltså… I den här boken är Snack Parrow desperat. Om han ska kunna ha kvar sin intergalaktiska rymdbyrå krävs ett nytt uppdrag. Han beger sig till Skuggplaneten där han får höra legenden om Spökskeppet. Enligt ryktet ska det finnas en skatt ombord. En skatt som vaktas av spöken. Vågar Snack och hans besättning verkligen åka dit? Och vad väntar dem på spökskeppet?

Bok nummer två inleds med en sammanfattning av vad som hänt i första boken så även nytillkomna läsare kan enkelt hänga med. Tredje boken har en betydligt kortare sammanfattning, men istället finns tecknade porträtt och presentationer av karaktärerna på ett uppslag, vilket också gör det lätt att snabbt komma in i boken. Båda böckerna är också mycket lättlästa med korta kapitel, stor text och svartvita illustrationer här och var. Perfekt för barn i lågstadieåldern att läsa själv. Men de fungerar också bra som högläsningsböcker. Böckerna passar de som tycker om äventyr, rymden och massor av humor för här är det tokroligt hela tiden.

Böckerna om Snack Parrow är skrivna av Camilla Linde, illustrerade av David Téczely och utgivna av Whip Media. De finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris (här och här) samt på Bokus (här och här). I vår kommer del fyra i serien om Snack Parrow.