Snorpan, Rim-älvan och kungens diamant

Cornelia Claesson har skapat en skapat en rolig och charmig bilderbok. Snorpan, Rim-älvan och kungens diamant är utgiven på B4press och den handlar om Snorpan, eller Emma som hon egentligen heter.

SnorpanSnorpan är sex år och bor med sin familj i ett helt vanligt blått hus. En helt vanlig dag står pappan och lagar tomatsoppa när han plötsligt skriker att han tappat sin vigselring. Han engagerar hela familjen i letandet. De letar hela dagen och hela kvällen, men hittar den inte. Sedan somnar Snorpan utmattad i sin säng. Medan hon sover drömmer hon om Rim-Älvan som bara kan prata om rim och om kungen som har tappat sin diamant. Snorpan och Rim-Älvan letar efter diamanten och är med om det ena äventyret efter det andra. Till slut hittar de diamanten – i kungens tårta. Men så vaknar Snorpan och Rim-älvan är borta. Då får Snorpan en idé, hon springer in i köket och stoppar ner handen i tomatsoppan. Och där ligger ju pappas vigselring!

Det här är en mysig och samtidigt spännande bilderbok för barn mellan 3-6 år. De flesta barn tycker om rim och ramsor. Och bokens rim ger verkligen en extra dimension till berättelsen. Teckningarna är underbara, charmiga och humoristiska på samma gång och med mängder av detaljer att titta på. Den här boken rekommenderar jag verkligen.