Sofia den första – Min första pusselbok

sofia-den-forsta-min-forsta-pusselbokSofia den första – Min första pusselbok kändes som en rolig idé. Boken innehåller fem pussel med motiv från Disneyfilmen Sofia den första. Den innehåller också en berättelse om Sofia och hennes vänner, så tanken är att det här ska vara en interaktiv bok som räcker längre än en vanlig bok. Jag gillar själva idén, men utformningen är jag inte helt såld på. Pusselbitarna är i tunn kartong som lätt böjs av ovarsamma barnhänder. När barnen har lagt pusslen några gånger så blir det svårt att få dem på plats igen, vilket leder till pusselbitar som dräller lite varstans. Ett plus dock för själva boken som har ett stort, bra format, tjocka sidor och rundade hörn och ett till plus för att varje pussel har sin egen färg på baksidan så det blir lätt att se vilka pusselbitar som hör till vilket pussel. Varje pussel består av 12 bitar och är i en lagom svårighetsgrad för bokens målgrupp. Boken är utgiven av Kärnan.