Som om ingenting

29669565_o_2Katarina von Bredow skriver riktigt bra ungdomsböcker som även tål att läsas av vuxna. Som om ingenting (Rabén & Sjögren, 1999) handlar om Elin, 19 år, som börjar en skrivarkurs. Där träffar hon Paul och blir kär. Så där riktigt allvarligt kär. Problemet är bara att Paul är 25 år äldre än Elin och dessutom pappa till Elins bästa kompis. De vet att det är fel, de kämpar emot. Det får inte hända, men det händer i alla fall.

En tankvärd berättelse om omöjlig och otillåten kärlek. Katarina von Bredow skriver ofta om kärlek och känslor, gärna om de ungdomar som inte riktigt passar in i mallarna. Hon har bland annat skrivit en bok som tar upp det tabubelagda ämnet om kärlek mellan syskon. Hon ryggar inte tillbaka för känsliga ämnen. Hon är också otroligt bra på att skildra sina karaktärer. De blir levande och man känner verkligen med dem och deras trassliga känsloliv. Det är suveräna böcker att rekommendera till tonåringar, men också bra för oss vuxna att läsa för att kunna förstå och någonstans känna igen oss.

One thought on “Som om ingenting

  1. Har läst andra böcker av Katarina von Bredow (bla den om syskonkärlek) som var bra och får verkligen lust att läsa den här

Comments are closed.