Sommarskuggan och halloween-buset

Sommarskuggan och halloween-busetI sommar och även förra sommaren tittade mina barn på SVT Barns sommarlovsprogram om busiga Sommarskuggan. De senaste kvällarna har jag också läst den första kapitelboken om Sommarskuggan, skriven av Tina Mackic som också skriver tv-manus om Sommarskuggan.

I boken Sommarskuggan och halloween-buset är det alltså dags för halloween och på Nordmannaskolan förbereder man sig för den årliga pumpajakten. Men samtidigt försvinner den magiska Sommarskuggan-dräkten. På skolan är det någon som busar och ställer till det. Det kan väl aldrig vara den riktiga Sommarskuggan? Jo, så är det, och bästisarna Puck och Sasha utses till till skuggjägare och får det viktiga uppdraget: att stoppa och gånga Sommarskuggan!

En mysryslig, spännande kapitelbok för lågstadiebarn där det förstås är extra roligt att få läsa om den figur som de känner igen från tv. Läsarna kan dessutom engageras i att hjälpa till att lösa mysteriet med vem som befinner sig i Sommarskuggan-dräkten. Fina, varma, glada illustrationer av Johanna Arpiainen förhöjer läsupplevelsen.

Sommarskuggan och halloween-buset är utgiven av Rabén & Sjögren och finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris och på Bokus.