Språkpedagogiska böcker

Clas Rosvall har skrivit en serie språkpedagogiska böcker: Barnen på språkmakargatan, Språklek och ordglädje och Räkna med språk. Det är tre riktiga guldgruvor för alla förskollärare och lärare, men även föräldrar kan ha nytta av dem.

sprakmakargatanI Barnen på Språkmakargatan finns en massa verktyg för att leka med språket, rim, ramsor, lekar, helt enkelt olika sätt att närma sig språket och få svenskan att kännas roligt istället för tråkigt eller krävande.

I Språklek och Ordglädje får våra mest söndersjungna barnvisor ett nytt liv genom nyskrivna texter. Man får också lära sig hur man själv skriver nya texter till de gamla melodierna. Något att göra under lektionerna?

I Räkna med språk introduceras tal och siffror på tusen och ett sätt. Med lek, fantasi, rim och språklekar kan barnen lära sig räkna samtidigt som de använder och utvecklar språket. Plötsligt blir matte roligt!

I alla tre böckerna sprudlar författarens egna språkglädje och man förstår hur han brinner för språk och pedagogik. Det är roligt att se alla sätt man kan använda språket på och jag kan tänka mig att dessa böcker är väldigt omtyckta och användbara i undervisningen.

Läs gärna mer om böckerna och författaren på bokförlaget Warnes hemsida, där man också kan se lite smakprov ur böckerna: http://www.warne.se/php/author.php?aid=3